Tips voor een leuke autovakantie

 

Ik ga op reis en neem mee? We kennen het spelletje allemaal, de regel die het moeilijk maakt is dat je moet nadenken over wat je meeneemt omdat niet alles mee kan. Echter, met een auto kun je en op vakantie gaan en heel veel meenemen. Wat zijn dan goede tips voor een leuke autovakantie?

Dat hangt voor een groot deel af van hoe je vakantie eruit gaat zien en welke auto je hebt. Stel je voor je gaat skiën. Als je dit slecht heel af en toe doet is de aanschaf van een speciaal opbergsysteem voor je skies natuurlijk geen goede investering. Maar, er is een groot aanbod aan speciale opbergsystemen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld latten, maar ook voor eigenlijk alles wat erin past.

Extra opslag betekend veel meer ruimte voor andere zaken. Gebruik je auto bijvoorbeeld als koelkast. Je kan vaak voor een paar tientjes een koelkastje kopen die je via je 12 volts aansteker aansluiting elektriciteit kunt geven. Een file is veel makkelijker te dragen als je kunt genieten van een heerlijk koud drankje.

Voordat je op vakantie gaat is het sterk aan te raden dat je je auto nog eens goed na laat kijken. Er is niks vervelender dan dat je in het buitenland ver van huis met pech stil komt te staan. Zorg ervoor dat je passagiers genoeg vermaak hebben. Kinderen staan niet bekend om hun geduld. Een speciale en vaak goedkope DVD speler geeft ze echter uren aan vermaak. Kijk op de website van de ANWB voor meer nuttige tips en eventuele andere regels in andere landen!